Kolonihave idylen lever stadig


Vi skal være stolte af vores kolonihaver, som på flere områder viser, at fællesskabet stadig lever i bedste velgående i Danmark. Under Covid 19 var der, en del som flyttede ud i kolonihaverne. Familien skulle lige pludselig arbejde hjemme og være sammen hele tiden. Da far og mor skulle arbejde hjemme og da ungerne samtidig skulle gå i skole hjemme. Var der som regel bare været bedre plads, når man kom ud i havene. 

Vi har også kunne se, at flere har haft tid til at renovere på deres lidt ældre huse. Nu der også var lidt tid til dette. 

Vi ser også i flere foreninger, at der er ved at komme lidt udskiftning fra den ældre generation, til flere yngre par som vil have del i denne fantastiske levemåde. Det er dog vigtigt, at vi holder fast i de gamle dyder, hvor fællesskabet var vigtigt.

Kolonihaver skal ikke bare være lukket haver med stort stakit eller hegn, så man ikke kan se ind. Det er vigtigt at vi holder fast i åbne haver, hvor vi kan vinke til hinanden og få det gode grin når vi kvajer os.

Det er ikke alle som kan sår blomster og lave flotte bede. Men så kan der være en flot terrasser, eller noget andet at se på.  Det vigtigste er jo at vi elsker vores haver og har den bedste tid, når vi er derude.  

En af de bedste måder at dyrke fællesskabet, kan være ved fælles arbejde, hvor man komme ud og møder sine naboer, og måske nogen, man ikke har snakket med før. Her kan man jo altid dele ud af gode råd om byggeri og hvordan man dyrker bedst i sit drivhus. Men bedst af alt, så har man gjort et stykke arbejde for foreningen og fællesskabet. Noget det ellers vil koste mange penge hvis der skulle professionelle på opgaven.

Fællesskabet bliver tit også samlet ved Banko spil, Pentanq eller andre gode og sjove ting. Det er jo kun fantasien og viljen fra frivillige, det sætter begrænsningen.Kolonihaveforbundet Kreds 1, Hovedstaden Syd.
Egensevej 25.
2770 Kastrup.
Tlf: 30 31 00 43
30 31 07 94
eller 30 31 55 90

CVR 22126318

.

Det sker i Kreds 1/ Syd

Juli

  • Jul 18
    Vurderings kursus for nye vurderings folk den 18 juli 2024Tor. 18 Jul, 2024 (16:00 - 21:00)Læs mere om kurset her, hvor du også kan tilmelde dig kurset. Kurset bliver hold i 3F lokaler på Saltvørksvej 68, 2770 Kastrup https://www.kolonihave-kreds1.dk/index.php/vurderingskurser